רכיבה טיפולית – איך היא יכולה לעזור?

רכיבה טיפולית- כך היא עוזרת לכם

במהלך השנים, נוצרו שיטות טיפול שונות באנשים שמתמודדים עם בעיות פיזיות, נפשיות, חברתיות ואחרות. חלק מהשיטות הן "מסורתיות", בין אם זה באמצעות כדורים ותרופות, בין אם זה באמצעות שיחות ובין אם זה באמצעות כלים אחרים. לצידם נוצרו שיטות הרבה יותר חדשניות.

אחת השיטות היא שימוש בבעלי חיים. הרעיון הוא, בעל חיים הוא יצור אהוב ואוהב, מנחם, יצור שיכול לשתף פעולה עם בני אדם במצבים שונים ויכול לעזור להם ברגעי קושי ומשבר. בין אם זה משהו נקודתי ובין אם מדובר במשהו רחב, מתמשך, עמוק. העזרה של בעלי חיים, באה לידי ביטוי בצורות שונות, בהתאם כמובן לסוג החיה ושיטת הטיפול בה משתמשים.

אילו שיטות טיפול עם בעלי חיים מקובלות היום?

ניתן למצוא שיטות טיפול עיקריות אשר מתבצעות דרך שימוש בבעלי חיים:

שיטה ראשונה מתייחסת לכך שהמטופל עצמו מטפל בבעל החיים. למשל, אם יש חוות כלבים או חוות סוסים, אז המטופל אחראי לטפל בכלב או סוס מסוים. כך נוצר ביניהם קשר, כך הוא מקבל אחריות, ואפשר לומר אפילו משמעות מסוימת לחייו. בצורה כזו, הוא מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמו, וצובר ביטחון עצמי.

שיטה שנייה מתייחסת לטיולים עם בעלי חיים. בדרך כלל הכוונה לטיולים בשטח, למשל עם כלבים או חיות אחרות שיש צורך להוציא אותן לטיולים בשטח. גם כאן, אפשר לייצר קשר אישי עמוק עם החיה, אפשר לייצר תחושה קרובה ומיוחדת, לייצר תחושת ביטחון עצמי ואחריות.

שיטה שלישית, היא שימוש באופי וסוג החיה לצורך הטיפול האישי. המקרה הקלאסי היא רכיבה טיפולית. הרעיון הוא, שהמטופל משתמש ברכיבה עצמה בשביל לקבל טיפול. זה נכון אצל מבוגרים וזה נכון אצל ילדים.

צריך לומר, השיטה השלישית הרבה פעמים משלבת בתוכה גם את השיטה הראשונה והשנייה. נניח נער אשר מטופל בעזרת רכיבה טיפולית, הרבה פעמים גם צריך לטפל באופן אישי בחיה וכן הרבה פעמים הוא אחראי להוציא אותה לטיולים בחווה או במקומות פתוחים, בעזרת או בליווי מדריכים מקצועיים.

מדוע רכיבה טיפולית יכולה לעזור?

הסיבה היא מאוד פשוטה, זו שיטה שגם מייצרת הנאה עבור המטופל, אך גם דורשת ממנו אחריות, סבלנות, משמעת, ולצד זה, היא יוצרת קשר בין הרוכב לסוס, קשר שמחייב תחושת ביטחון אחד בשני. הרוכב צריך לסמוך שהסוס יאפשר לו לרכב בלי ליפול, והסוס צריך לקבל מהרוכב תחושה שהוא יטפל בו וישמור עליו.

רכיבה טיפולית היא שיטה מאוד נפוצה היום, ואנחנו יכולים לראות חוות טיפוליות שונות, אשר פועלות באופן מקצועי. במקרים רבים, אותן חוות גם מפעילות מגוון רחב של שירותי רכיבה נוספים, כולל רכיבה מקצועית. כמובן שאותן חוות, דואגות לטפח ולשמור על הסוסים, לספק להן הגנה מלאה ואת כל התנאים הנדרשים לגידול בצורה טובה.