חשיבות שתיית מים בהריון וכיצד לשתות יותר

תקופת ההריון ידועה כאחת מהתקופות המרגשות והמשמעותיות ביותר בחיי כל אישה, ובתהליך ההריון הנמשך כ-9 חודשים האישה ההרה יכולה לאמץ דפוסים של אורח חיים בריא ונכון יותר כדי להבטיח את בריאותה וכמובן את בריאות העובר שהיא נושאת ברחמה. בתקופת ההריון יש חשיבות רבה לשתיית מים בכמות מספיקה, וכיום כבר ידוע כי לשתיית מים בהריון יש השפעה בריאותית למניעת מצבים כמו התייבשות, עצירות, דלקות בדרכי השתן, השלמת נוזלים עקב הקאות ועוד. כמו כן, המים חיוניים להתפתחות תקינה של השליה, להגברת ייצור חלב אם ולהפחתת הסיכון ללידה מוקדמת.

המומחים לרפואת נשים ולהריון ממליצים לכל הנשים ההרות להקפיד על שתיית מים בכמות מספקת לאורך כל תקופת ההריון, וגם לאחר הלידה. הכמות המומלצת היא 2.3 ליטר מים אך יש לצרוך גם מזונות עשירים בנוזלים כדי לספק כמות של כ-0.7 ליטר נוספים. כמות המים הרצויה משתנה מאישה הרה אחת לאחרת ומושפעת בין היתר מגורמים כמו מזג אוויר, פעילות גופנית, משקל ועוד.

שאלות נפוצות בנושא חשיבות שתיית מים בקרב הנשים ההריוניות

נשים בהריון מחפשות מידע בנושא חשיבות שתיית מים בתהליך ההריון, ובכתבה זו נציג בפניכם את השאלות השכיחות ביותר עם תשובות מפורטות. בנוסף, בסוף הכתבה אתן יכולות למצוא טיפים שיסייעו לכן לשתות יותר מים בהריון.

מדוע בהריון צריך לשתות יותר מים?

בתקופת ההריון כמות הנוזלים בגוף האישה עולה באופן משמעותי בגלל עלייה במשקל ובנפח הדם, התפתחות השליה והצטברות מי שפיר. המים נחוצים לצורך ייצור מוגבר של חלב לקראת שלב ההנקה, הם מונעים התייבשות ומסייעים לגוף להתאושש לאחר הקאות.

כמה מים צריך לשתות בהריון?

אישה בהריון חייבת להגביר את כמות המים היומית שהיא שותה, לכן מעבר לכמות היומית המומלצת לנשים יש ללגום כוס וחצי עד שתי כוסות מים כתוספת, ובהריון תאומים כדאי להכפיל את כמות תוספת המים. לאישה הרה מומלץ לשתות כ-3 ליטר מים ביום, מתוכם 2.3 ליטר נוזלים ו-0.7 ליטר המגיעים ממזון.

מה הקשר בין חודש הההריון לכמות המים שהאישה צריכה לשתות?

במהלך ההריון הגוף משתנה וזקוק ליותר נוזלים. כדי לאפשר תנאים אופטימליים להתפתחות העובר ולהריון תקין, חלים שינויים רבים בגוף האישה, ונפח הדם מתחיל לעלות בסוף השליש הראשון. בטרימסטר השני והשלישי להריון נוזל הדם מכיל כ-50% יותר נוזלים לעונת נפח הדם לפני ההריון. לכן, ככל שההריון מתפתח הגוף זקוק ליותר נוזלים.

האם הפעילות היומית, מזג האוויר ותקינות ההריון משפיעים על כמות המים?

בהחלט כן. יש להתאים את כמות המים גם לגורמים כמו מזג אוויר, בריאות וגיל ההריון, מאפייני הפעילות היומית, פעילות ספורטיבית בתקופת ההריון ועוד.

טיפים והמלצות לשתיית יותר מים בתקופת ההריון

  • כדאי לקבוע חוקי שתייה במהלך ההריון ויש ללגום מים בכל הזדמנות ולא להסתמך על תחושת הצמא בלבד.
  • חשוב לקחת בקבוק מים לכל מקום ולשתות בכל הזדמנות.
  • מומלץ לרכוש בר מים ביתי מאחר והמתקן מעודד שתיית מים אצל האישה ההרה ובני משפחתה.
  • יש ללגום כוס מים לפני כל ארוחה.
  • יש לפתח מודעות אישית לחשיבות שתיים מים בהריון.
  • רצוי לעקוב אחר גוון השתן כדי לבדוק האם שותים מספיק מים.