טיפים למתגרשים – איך לעשות את זה נכון ועדין

טיפים למתגרשים – איך לעשות את זה נכון ועדין

אין ספק בכלל, גירושים זה אירוע טראומתי שמפרק לא רק מערכות יחסים ולא רק משפחות, אלא הוא יכול לגרום לקריסה מוחלטת של כל מי שמעורב בכך, בוודאי של בני הזוג. מדובר על קריסה נפשית, קריסה פיזית, בריאותית וכן קריסה כלכלית. לא מעט זוגות חווים את זה, לצערם, בלא מעט מקרים, זה גם מגיע למצב שהגירושים משפיעים כך או אחרת על הילדים שלהם.

אך אפשר לעשות את זה גם אחרת. אפשר למצוא דרכים כיצד להתגרש בצורה יפה, בצורה רגועה, שלווה, בצורה כזו שתאפשר לבני הזוג להמשיך להיות בקשר ידידותי אפילו, למרות שהם בחרו להתגרש. עצם זה שהם החליטו לא להמשיך ולהיות נשואים, לא אומר שהם צריכים לריב ולהילחם אחד עם השנייה.

לפני שאנחנו נציג כאן טיפים למתגרשים, איך לעשות את זה נכון, צריך לומר, גירושים הם טראומה בהיבטים שונים, מאחר ואף אחד לא מתחתן במחשבה שיום אחד הוא יתגרש. מצד שני, הרבה פעמים, בוודאי בתקופה בה אנחנו חיים, יש מי שמוצא בגירושים את הפתרון הנכון והצודק, עבורו, עבור שני בני הזוג ובוודאי עבור הילדים. כלומר, אפשר להסתכל על זה גם מהצד השני, במובן הזה, שיש נישואים שלא עובדים, זוגיות שגורמת סבל אחד לשנייה, ולכן מוטב להתגרש, וזה פתרון אידיאלי ונכון. לכן, לא צריך להסתכל על זה רק כטראומה, למרות שאין ספק שזה יוצר תחושה כזו.

אפשר לחלק את התחום של גירושים לכמה היבטים. למשל, הדרך בה בני זוג בוחרים לעשות את זה בינם לבין עצמם, מתוך כוונה להגיע לסיטואציה בה הם יוכלו להמשיך ולחיות ביחד. כמו כן, הם יכולים תמיד לפנות אל עורכי דין, להילחם אחד בשנייה, במטרה להוציא כמה שיותר. בין אם זה מתוך רצון לקבל יותר ובין אם זה מתוך רצון לפגוע בצד השני.

כאן צריך לומר, שהרבה פעמים הדרך בה זוגות בוחרים להתמודד עם הגירושים ועם הצד השני, נובעת גם מאופי הקשר ביניהם וסיבת הגירושים. כלומר, במקרים רבים זה פשוט נובע מתוך כעס, כאב, עצב, ולעיתים אפילו מתוך רגשות נקם.

איך נכון לפעול במקרה של גירושים

אנחנו נציג כאן מספר טיפים שיכולים לעזור לכל מי שחושב או עומד בפני תהליך של גירושים:

ראשית, כל אחד צריך לשאול את עצמו מה הוא רוצה להשיג בתהליך, מה חשוב לו. חשוב לומר בהקשר זה, מוטב להסתכל על הטווח הארוך ולא רק על הטווח הקצר. לעיתים קשר טוב עם הגרוש או הגרושה, עדיפים על פני ניצחונות בטווח הקצר.

שנית, הכלל בישראל הוא, מי שפונה ראשונה לרשויות, הרי שהוא מנצח במרוץ ושם ייערך הדיון. כלומר, אם אחד מבני הזוג פונה אל בית דין רבני או בית משפט לענייני משפחה, אזי ששם יתנהל הדיון. לכן חשוב, לפנות ראשון בשביל לקבוע איפה ייערך הדיון. מן הסתם, כל אחד צריך לדעת איפה הוא רוצה לקיים את הדיון.

שלישית, יש לפנות לעורך דין במטרה שיהיה אחראי על הייצוג בתהליך. זה לא נכון לבצע תהליך כזה לבד, אף על פי שבמקרים מסוימים זה אפשרי, אך עדיין נוסח החוזה הסופי, חייב לקבל אישור מבית משפט.

ארבע, בכל עת, כל נקודת זמן, יש לחשוב על טובת הילדים (בהנחה וילדים מעורבים בתהליך כמובן). גם אם זה אומר, שבני הזוג צריכים לוותר על דברים מסוימים. בסופו של דבר, התהליך ישפיע על הילדים יותר מכל.