6 סיבות לנשירת שיער אצל נשים
נשירת שיער היא בעיה שכיחה ביותר בקרב נשים, כאשר מצב זה יכול להיגרם ממספר גורמים כמו שינויים הורמונליים, מתח וחוסר בחומרים מזינים שונים, תזונה לא מאוזנת היטב ועוד. אם את מאבדת שיער בכמות שאינה נראית לך סבירה, המידע הבא נטו עבורך.
מהי בעצם ההגדרה לנשירת שיער? שיער הוא למעשה חלק מהקרקפת שצומח מזקיקים בעור בראש ובצוואר. בהיבט הזה של הדברים, נשירת שיער היא תהליך של דילול שיער ונשירה עקב מספר גורמים שונים. באופן כללי, מצב של נשירת שיער נשים יכול להיגרם מגנטיקה, מתח, שינויים הורמונליים, שימוש יתר במוצרי שיער וגורמים נוספים.
סיבות לנשירת שיער
- רמת החומציות בדם
זהו אחד הגורמים של נשירת שיער נשים, כאשר חומציות גבוהה בדם יכולה להיגרם ממספר גורמים כמו מתח או דיאטה, אך לא רק. כאשר רמת ה-pH בדם הופכת חומצית מדי, היא פוגעת בחלבונים המרכיבים את זקיקי ומרכיבי השיער. הגוף חייב לספוג כמות מספקת של ברזל מהתזונה שאנחנו מזינים את עצמנו בה. אם זה לא קורה, רמת הברזל הנמוכה בדם פוגעת באספקת החמצן לרקמות הגוף. וזה מה שבעצם מוביל לפגיעה בשורשי השיער. כמו שאר חלקי הגוף השונים, שורשי השיער זקוקים להזנה, ברזל וחמצן לשם צמיחתם.
- חוסר איזון הורמונלי
להורמונים תפקיד מפתח בצמיחת שיער, וכאשר רמות הטסטוסטרון והאסטרוגן אינן מאוזנות, נשירת שיער עלולה להתרחש אצל נשים ואצל גברים. חשוב לדעת, נשירת שיער אצל נשים נגרמת לעיתים מחוסר איזון הורמונלי הנובע תסמונת השחלות הפוליציסטיות, בעיות בבלוטת התריס ועוד.
- נשירת שיער לאחר לידה
אחרי שאישה יולדת, הגוף שלה עובר הרבה שינויים. בתוך כך, הורמונים המשתחררים במהלך ההיריון גורמים לקרקפת לייצר יותר שמן, מה שמוביל לנקבוביות סתומות. בתוך כך, ייצור השמן המוגבר גם גורם לשיער לנשור ביתר קלות. לרוב, הסיבה השכיחה ביותר לנשירת שיער אצל נשים לאחר לידה היא חוסר איזון בייצור של הורמון הפרוגסטרון.
- תזונה לא נכונה
זה אולי נראה מובן מאיליו לרוב האנשים, אבל חשוב להדגיש כי נשים רבות אינן מודעות לחשיבות של תזונה נכונה בכל מה שקשור לשמירה על השיער. באופן כללי, מחסור בברזל, חלבון, ויטמינים ומינרלים עלול להוביל לנשירת שיער.
- מתח ולחץ
מתח וחרדה הם שתיים מהסיבות העיקריות לנשירת שיער. מתח יכול להיגרם ממקורות רבים ושונים, כולל מתח הקשור לעבודה, מתח כלכלי ולחץ אישי. חשוב לדעת, הורמוני סטרס כגון קורטיזול מגבירים את ייצור ה-DHT (דיהידרוטסטוסטרון) בגוף. הורמון זה יכול להחליש את זקיקי השיער ולגרום לנשירת שיער.
- תת פעילות של בלוטת התריס
בעיות בבלוטת התריס הן הגורם השכיח ביותר לנשירת שיער אצל נשים, ומצב זה מתרחש כאשר בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים כדי לענות על צורכי הגוף. מצב זה יכול להוביל למספר תסמינים, כולל עייפות, עלייה במשקל ונשירת שיער.
דרכי טיפול בנשירת שיער
בעוד כי אפשרי להתאים ויטמינים ותוספי תזונה, לתרגל תרגילי נשימה ואפילו לצרוך צמחי מרפא, ההמלצה הכי חכמה היא לעבור בדיקת דם ולהבין איזה חוסרים קיימים. בימינו ישנן מגוון שיטות וטכניקות או דרכי טיפול בנשירת שיער, לרבות שיטות כמו מזותרפיה, שימוש בצמחי מרפא שונים ועוד.
בין אם אתן בוחרות לטפל בנשירת השיער בצורה זו או אחרת, חשוב תמיד לשמור על תזונה נכונה במקביל לטיפול שלכן. ואם אפשרי מבחינה תקציבית, תמיד יהיה מומלץ לבנות תפריט דיאטטי מותאם אצל דיאטנית שמכירה ומבינה כיצד להתמודד עם נשירות שיער נשים.