3 דרכים לגמילה מסיגריות

בשני העשורים האחרונים זה כבר לא סוד וזה ברור וידוע – עישון סיגריות פוגע בבריאות ואינו מומלץ כלל וכלל. אין מדובר רק בסכנה גנרית אלא בסיכון בריאותי ממשי שיכול לגרום להרבה מאד מחלות בדרכי הנשימה, לרבות סרטן הריאות.

עם הזמן הבינו הרבה מאד מעשנים שאין להם ברירה אלא להפסיק לעשן, למרות הקשיים הכרוכים בכך ואין ספק שיש לא מעט קשיים. יחד עם זאת, מי שהיה לו מספיק חשוב להקל על הבריאות שלו ולשמור על עצמו מצא את הדרך לגמול את עצמו מההתמכרות בעזרת סיגריה אלקטרונית או בדרכים אחרות.

חשוב לדעת שבשלב מסוים שבו הגוף כבר מכור לניקוטין צריך לבצע את התהליך בהדרגה על מנת להצליח ולשמור על ההישג של הפסקת העישון. להלן שלוש דרכים שבאמצעותן אפשר להפסיק לעשן בצורה קלה יותר.

להפסיק לעשן עם סיגריות אלקטרוניות

סיגריה אלקטרונית מבוססת על נוזלים בטעמים שונים שמתחממים עד כדי אידוי ולכן מספקת את תחושת העשן בחלל הפה כמו שהמעשנים אוהבים ורגילים. מכיוון שכך – היא יכולה להוות שלב ביניים בדרך להפסקת העישון המוחלטת.

יש מי שימשיך לנצח לעשן את הסיגריות האלקטרוניות וללא ספק מדובר בפעולה שעדיפה בהרבה על פני עישון הסיגריות הרגילות ויש מי שאט אט יזנח גם אותן וכך ינקה את עצמו לחלוטין מנזקי העישון.

את הנוזלים או הטעמים אפשר לבחור וכך להתאים אותם לטעמו האישי של כל מעשן ומעשן.

מפסיקים לעשן בכוח ההחלטה והמחשבה

אין זה פשוט אך זה אפשרי ואינספור מעשנים לשעבר הפסיקו לעשן בדרך זו – הם פשוט קיבלו החלטה שהחל מיום מסוים הם לא נוגעים יותר בסיגריות.

אין ספק שצריך לשם כך כוח רצון אדיר וכמובן חוסן וחוזק מנטליים ייחודיים אך כאמור – הכל עניין של סדרי עדיפויות וכל אחד מקבל את ההחלטות בחיים שנכונות ורלוונטיות עבורו.

הוא יחליט מה עומד מול מה והוא זה שאט אט יגבש את ההחלטה פשוט להפסיק לעשן וזה הכל.

הוא ירחיק מהבית את הסיגריות, הטבק, המצית והמאפרה וידלג גם על שלב ביניים כמו סיגריה אלקטרונית. הוא יפסיק לעשן ולא יסתכל לאחור.

להפסיק לעשן עם תרופות וסיוע רפואי

גם זה קיים ואפשרי ובכל רחבי הארץ אפשר למצוא סדנאות או טיפולים, אישיים וקבוצתיים שנועדו לסייע לעשות את השינוי הזה, של הפסקת העישון.

הטיפולים מלווים בדרך כלל בתרופות שנותנות מענה נוירולוגי לתחושת ההתמכרות שחסרה למפסיקים לעשן ובד בבד גם מסייעות להתגבר על הצורך והרצון של עישון הסיגריה.

טיפולים אלה מלווים על ידי מטפלים מקצועיים או רופאים והם אלה שעוקבים אחרי ההתקדמות תוך כדי בדיקות רפואיות – גם פיזיות וגם נפשיות ומנטליות של המטופל שמנסה להפסיק לעשן.

כך הם יכולים להיות בטוחים שהפסקת העישון מבוצעת בדרך טובה ונכונה.